Vargarna speedway tar ställning mot våld mot kvinnor.

Foto: Vargarna speedway

VARGARNA SPEEDWAY TAR STÄLLNING MOT VÅLD MOT KVINNOR Den 26 juli kommer Vargarna Speedway att som första speedwayklubb köra en Orange-match för att visa sitt ställningstagande mot våld mot kvinnor och flickor.

2008 startade FNs dåvarande generalsekreterare Ban-Ki Moon kampanjen Unite To End Violence Against Women och utnämnde den 25:e varje månad till Orange Day. Den 25:e november är det den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor då även byggnader världen över lyser i Oranget.

I maj genomfördes Orange Day MC kortege i Norrköping och förra året spelade Norrköpings allsvenska hockeylag Vita Hästen i Orangea matchdressar. Nu ansluter Vargarna Speedway Norrköping till alla de som valt att ta ställning mot våld mot kvinnor. För oss handlar det om värdegrunder. Våld och diskriminering mot kvinnor och flickor måste få ett stopp, och vi som idrottsförening vill vara med och påverka, säger Anders Carlberg, ordförande i Vargarna Speedway.

När Vargarnas lagkapten Kim Nilsson förra veckan fick höra om klubbens ställningstagande blev han glad. – Det här ställer jag mig bakom alla dagar i veckan, säger Kim Nilsson.

Vargarna har länge arbetat med att inkludera alla på lika villkor, stora som små, tjejer som killar. Bland annat så går alla barn under 18 år in gratis på alla hemmamatcher på Ica Maxi arena i Norrköping. Under hösten kommer Vargarna Speedway även att arrangera en tjejkväll där man får prova på att köra speedway, detta för att dra mer tjejer till motorsporten. Att få fler tjejer som engagerar sig i sporten är en viktig del i utvecklingen. Motorsporten har länge varit mansdominerad, och det vill vi vara med att förändra, säger Whilma Johansson, sportchef för Vargarna Speedway.

Vargarna kommer att köra i orangea lagvästar den 26 juli, där man efter matchen auktionerar ut matchvästarna (som signerats av respektive förare) där alla pengar skänks till förmån för UN Women nationell kommitté Sverige och deras arbete mot våld mot kvinnor och flickor. Alla pengar från försäljningen av souvinirer under kvällen skänks även de till UN Women nationell Sverige.
Klubben kommer även att genomgå en utbildning för att kunna ta snacket och säga ifrån när våld och kränkningar mot kvinnor och flickor uppstår. Vår sportchef Whilma Johansson och jag har aldrig varit så stolta över klubben och förarna som vi är idag, avslutar Anders Carlberg, ordförande Vargarna Speedway. Orange-matchen körs den 26 juli kl 19.00 på ICA Maxi arena i Norrköping då Vargarna möter Nässjö.

Du kanske också gillar

One thought on “Vargarna speedway tar ställning mot våld mot kvinnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.