SGP: Pedersen slog till i Målilla – Lindgren trea

Nicki Pedersen tog sin första GP-seger sedan 2015 när han vann i Målilla under lördagskvällen. Foto: Erik Kruse

Nästan två timmar försenade kom så äntligen Målillas VM-deltävling igång. Efter ett rejält regnoväder tvingades man skjuta på starten gång på gång, men efter ett gediget arbete av de duktiga banfunktionärerna fick man ändå igång tävlingen till sist.

Efter en riktigt intressant grundomgång hade vi Bartosz Zmarzlik i topp på 14 poäng, endast slagen av kvällens wildcard Peter Ljung. Bakom var det som brukligt knallhård kamp om övriga semifinalplatser. Vi fick till slut se Martin Vaculik ta sig vidare som sista gubbe på åtta poäng, två fler än nian Artem Laguta.

I den första semifinalen fick vi se en ytterst tveksam uteslutning av Bartosz Zmarzlik i första böj efter kontakt med Fredrik Lindgren. De flesta hade nog trott på alla fyra tillbaka, men så tyckte inte domare Ackroyd. I omstarten fick vi se en stenhård fajt mellan Fredrik Lindgren och Nicki Pedersen i två varv, sedan drog Lindgren ifrån mot en enkel seger. Bakom blev det istället knallhårt mellan Pedersen och Woffinden, en fajt Pedersen till sist gick vinnande ur. I den andra semifinalen var det Matej Zagar som enkelt körde in som etta, medan Martin Vaculik drog fördel av kampen mellan Dudek och Janowski och gjorde Zagar sällskap till finalheatet.

I finalen var det Nicki Pedersen som efter en bra andra sväng tog hand om ledningen och sedan höll den enkelt in i mål. Bakom var det bra fajt mellan Zagar och Lindgren, en fajt Zagar till sist vann vilket innebar att Lindgren tog tredjeplatsen. Vaculik blev avhängd snabbt och blev därmed fyra.

För övriga svenskar hittar vi Peter Ljung på elfte plats med 5 poäng, varav en heatseger. Båda banreserverna Oliver Berntzon och Joel Kling fick köra efter att förare kört in i tejpen. Berntzon tog 3 poäng på två heat, varav en heatseger, medan Joel Kling krigar till sig 1 poäng på ett heat.

I totalen får vi se Fredrik Lindgren ta tillbaka tre poäng på VM-ledaren Tai Woffinden. Matej Zagar knaprar sig ikapp mot topp åtta efter kvällens insats och har nu endast tre poäng upp till den nuvarande åttan Artem Laguta.

Nästa deltävling körs i polska Gorzow den 25 augusti.

Resultat
1. Nicki Pedersen - 10+2+3 (2,2,2,3,1)
2. Matej Zagar - 11+3+2 (3,1,3,3,1)
3. Fredrik Lindgren - 9+3+1 (2,2,1,2,2)
4. Martin Vaculik - 8+2+0 (3,0,3,2,0)
5. Bartosz Zmarzlik - 14+Fx (3,3,3,3,2)
6. Maciej Janowski - 11+0 (3,3,2,T,3)
7. Patryk Dudek - 9+1 (2,3,0,1,3)
8. Tai Woffinden - 9+1 (1,3,3,0,2)
9. Artem Laguta - 6 (0,1,2,3,0)
10. Emil Sajfutdinov - 6 (1,2,2,0,1)
11. Peter Ljung - 5 (0,0,0,2,3)
12. Chris Holder - 5 (0,2,1,2,0)
13. Jason Doyle - 4 (2,0,1,1,T)
14. Oliver Berntzon - 3 (0,3)
15. Craig Cook - 3 (1,T,0,0,2)
16. Przemyslaw Pawlicki - 3 (1,1,0,0,1)
17. Greg Hancock - 3 (0,1,1,1,R)
18. Joel Kling - 1 (1)
Heat för heat
1: Janowski, Doyle, Cook, Ljung
2: Vaculik, Lindgren, Sajfutdinov, Holder
3: Zagar, Dudek, Woffinden, Laguta
4: Zmarzlik, Pedersen, Pawlicki, Hancock
5: Zmarzlik, Sajfutdinov, Laguta, Berntzon, Cook (T)
6: Dudek, Holder, Hancock, Doyle
7: Woffinden, Lindgren, Pawlicki, Ljung
8: Janowski, Pedersen, Zagar, Vaculik
9: Woffinden, Pedersen, Holder, Cook
10: Zagar, Sajfutdinov, Doyle, Pawlicki
11: Vaculik, Laguta, Hancock, Ljung
12: Zmarzlik, Janowski, Lindgren, Dudek
13: Zagar, Lindgren, Hancock, Cook
14: Zmarzlik, Vaculik, Doyle, Woffinden
15: Pedersen, Ljung, Dudek, Sajfutdinov
16: Laguta, Holder, Kling, Pawlicki, Janowski (T)
17: Dudek, Cook, Pawlicki, Vaculik
18: Berntzon, Lindgren, Pedersen, Laguta, Doyle (T)
19: Ljung, Zmarzlik, Zagar, Holder
20: Janowski, Woffinden, Sajfutdinov, Hancock (R)
21: Lindgren, Pedersen, Woffinden, Zmarzlik (Fx)
22: Zagar, Vaculik, Dudek, Janowski
23: Pedersen, Zagar, Lindgren, Vaculik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.