Grönt ljus för Tomasz Gollob

Foto: Sandra Davidsson

Tomasz Gollob som i april 2017 skadade ryggen i samband med en motorcrosstävling. Tomasz har en skada på ryggmärgen vilket gör att han har ingen känsel från bröstet och ner.
Men han har inte gett upp hoppet att detta ska kunna ändras på och han ska kunna komma upp från rullstolen han just nu sitter i.

Vi har här på Aktuellspeedway.se förut skrivit om att det finns en klinik i Schweiz som har kommit på en metod med elektriska impulser som stimulerar ryggmärgen.

Metoden går ut på att Tomasz får en elektriskpulsgenerator  inopererad som kommer stimulera ryggmärgen. Denna metoden är dock väldigt dyr. Men väl värd att prova då redan tre män har genomgått denna operation med goda resultat. Kanske vi snart även får se Tomasz med dessa resultat. Han har fått ett godkännande från sin professor  Marek Harat som har haft det medicinska ansvaret för Tomasz sedan skadan skede.

-Metoden i Schweiz är fortfarande i en testande fas säger professor Harat, men detta gör ju inte något om Tomasz provar denna metoden. Det har ju med tydliga resultat visat att genom att stimulera ryggmärgen med dessa elektriska impulser så får patienten goda resultat.

Nu väntar bara Tomasz på klartecken från kliniken i Schweiz. Men som det ser ut nu så är det positiva tecken från kliniken så diskussioner förs om allt ska gå till väga. Det kommer dock bli en tung börda för kroppen att genomgå en operation av detta slaget.

Tomasz mår just nu bra, men sedan olyckan har han under 2018 genomgått två operationer. En för att bli av med den spastiska smärtan och en gallstens operation. Men just nu är han i form för att genomgå operationen i Schweiz.

Du kanske också gillar

One thought on “Grönt ljus för Tomasz Gollob

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.